Usein kysytyt kysymykset

Miten Pyörä pakolaiselle toimii?

Toimivan polkupyörän omistaja täyttää lomakkeen, jossa on tiedot pyörästä (koko, tyyppi jne.) ja omistajan yhteystiedot. Täytettyään lomakkeen, saa lahjoittaja ohjeet pyörän toimituksesta. Kaikki pyörät toimitetaan toistaiseksi Helsinkiin.

Pyörää tarvitseva pakolainen täyttää lomakkeen, jossa häneltä kysytään polkupyörään liittyviä toiveita ja tietoja pyörän käyttäjästä.

Vapaaehtoinen pyörävälittäjä noutaa tarvittaessa pyörän lahjoittajalta ja toimittaa sen keräyspisteeseen Helsingin Pasilaan. Vapaaehtoinen on yhteydessä lahjoittajaan ja sopii pyörän mahdollisesta noudosta.

Kun sopiva pyörä löytyy, saa vastaanottaja tiedon siitä ja ohjeet pyörän noutamiseksi. Huomioithan että toistaiseksi kaikki pyörät pitää noutaa Helsingistä.

Pyörän saajalle annetaan myös tukimateriaalia, jotta hän tietäisi vähän enemmän Suomen liikennesäännöistä ja -kulttuurista ja pyörän pakollisista varusteista.


Onko vapaaehtoisilla joku viestintäkanava?

Kyllä, vapaaehtoisten kannattaa kirjautua Pyörä pakolaiselle -Facebook ryhmään.

Ryhmän kautta vapaaehtoiset voivat olla yhteydessä toisiinsa ja kampanjan järjestäjiin.


Ketkä ovat toiminnan takana?

Maaliskuussa 2022 Pyöräliitossa alettiin pohtimaan millä tavalla voitaisiin tukea Suomeen sotaa pakenevia ukrainalaisia. Samalla kuultiin, että Tanskassa asiaan oli jo reagoitu ja Pyörä pakolaiselle -toiminnan esikuvaksi otettiin Tanskan pyöräliiton Giv En Cykel ja sitä kehitettiin hieman tanskalaisten kokemusten pohjalta.

www.pyorapakolaiselle.fi -sivustoa ylläpitävää ja toimintaa pyörittää Pyöräliitto ry ja kampanjan vapaaehtoiset.

Pyöräliitto rahoittaa koordinointiin liittyvän työn yrityksiltä ja yksityisiltä saatavilla lahjoituksilla. Voit tukea kampanjaa lahjoituksilla Pyöräliiton sivuilla.

Kiitämme sivuston rakennuksessa auttaneita Fujitsu Finland Oy:tä ja Digitoimsto Dudea avusta! Kampanjan logo on Graziano Monteleonen käsialaa.


Yhteystiedot

Jos sinulla kysymys, johon et löydä vastausta, lähetä se meille osoitteeseen pyorapakolaiselle@pyoraliitto.fi 

Jos yrityksesi haluaa mukaan tukemaan tärkeää toimintaa, niin ota yhteyttä Matti Koistiseen (matti.koistinen@pyoraliitto.fi, p. 044-2795588).