Pyörä pakolaiselle on Pyöräliiton toimintaa, jonka tarkoituksena on auttaa maahan saapuneita ukrainalaisia ja muita pakolaisia. 

Pyörä pakolaiselle -toiminnassa välitetään lahjoitettuja polkupyöriä niitä tarvitseville pakolaisille. Voit osallistua toimintaan lahjoittamalla pyörän, toimimalla vapaaehtoisena pyörävälittäjänä tai pyytää lahjoituspyörää (vain pakolaiset).

Pyörä Pakolaiselle ​-​kampanja on alkanut hyvin ja olemme lahjoittaneet kohta pari sataa polkupyörää ympäri Suomea. Tällä hetkellä meillä on kuitenkin 1800 ihmistä jonossa ja pyöriä ei ole tarpeeksi. Kampanjaa pyöritetään vapaaehtoisten voimin, joten emme pystyy kaikkia auttamaan. Pyydämme siis kärsivällisyyttä.

Onko sinulla lahjoitettavaksi kunnossa oleva pyörä? Mahtavaa!

Auta ukrainalaisia ja muita ​​pakolaisia kotoutumaan ​​Suomeen ja suomalaiseen pyöräilykulttuuriin.

Polkupyörä mahdollistaa pakolaiselle koulussa tai töissä käymisen, asioiden hoitamisen, liikkumisen vapauden, uuteen asuinympäristöön tutustumisen ja kuntoilun edullisesti.

Auta vapaaehtoisena välittäjänä

Pyörä pakolaiselle -toiminta on täysin riippuvainen vapaaehtoisista välittäjistä, jotka toimittavat lahjoitetut pyörät pyörää tarvitseville pakolaisille.

Tule mukaan mahdollistamaan sujuva ja edullinen liikkuminen pakolaisille!